Machine 4.0

Een modern machinepark waar op een duurzame manier geproduceerd wordt, zonder storingen en met een hoge productiviteit: dat wil natuurlijk elk productiebedrijf wel. U realiseert dit door met elke machine toe te treden tot industrie 4.0, zonder te investeren in nieuwe machines.

Wat is industrie 4.0?

Industrie 4.0 is de stap die volgt op digitalisering van productieprocessen. Het houdt in dat machines met elkaar verbonden zijn via The Internet of Things, met elkaar communiceren en bedrijven in staat stellen om optimaal te produceren. Industrie 4.0 automatiseren heeft vier belangrijke pijlers:

Met Industrie 4.0 staan alle machines in uw machinepark met elkaar in verbinding. Daardoor ontstaat een enorme hoeveelheid aan data. Deze data kunt u realtime bekijken in het OEE-dashboard. OEE staat voor Overall Equipment Effectiveness, ofwel machinerendement. OEE is een percentage dat de verhouding weergeeft tussen de productiviteit van elke Machine 4.0 en de maximaal mogelijke productie.

Hoe kan mijn machinepark toetreden tot industrie 4.0?

Robe Automatisering maakt van elke machine een industrie 4.0-machine. Wij maken uw machinepark geschikt voor industrie 4.0 met het Robe Smart Industrie 4.0 Concept. Deze software geeft de status van uw machinepark 24/7 in het OEE-dashboard online weer. Het proces van toetreding kent vijf stappen:

machinedata analyse

Verhoog het rendement op uw machine met industrie 4.0

Het doel is om het machinerendement te verhogen. Hier komt het Robe Automatisering Concept om de hoek kijken. Meten is weten, daarom meten we:

Machinepark monitoren met OEE-dashboard

Elke machine 4.0 kunt u 24/7 online monitoren in het OEE-dashboard. Het OEE-dashboard is een online omgeving waar het machinerendement staat weergegeven. Afwijkingen zijn hierin direct zichtbaar. Van eventuele storingen krijgt u een seintje via sms of e-mail. U kunt ook meldingen ontvangen wanneer er bijvoorbeeld slijtage optreedt in de machine, als de machine veel lucht verliest of de veiligheid niet klopt. Denk hierbij aan de safety circuits die doorverbonden zijn.

Heldere analyse als input voor verbetering

Op basis van de gegevens in het OEE dashboard krijgt u per week, per maand of per kwartaal een heldere OEE-analyse. Deze data geeft input voor mogelijke verbeteringen. Door heldere doelen te stellen en een planning te maken, verbetert de productiviteit. Robe Automatisering helpt u daar graag bij.

Meer informatie over industrie 4.0? Neem contact met ons op

Wilt u industrie 4.0 toepassen op uw machine of wilt u meer weten over de modernisering van uw machinepark? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan. We willen het Robe Smart Industrie 4.0 Concept graag demonstreren. U bereikt ons door te bellen naar 085 - 06 04 781 of een e-mail te sturen naar info@robe-automatisering.com.

Ook interessant:

Home | Elektriciteitsverbruik meten | Machine data verwerken

Gratis factory walkthrough
Hoe verbeter ik mijn productieproces?
We willen het graag demonstreren

Meer informatie?

U kunt ook direct gebruik maken van onderstaand contactformulier, zodat wij contact met u kunnen opnemen: