✔ Productieproces verbeteren
✔ Opstap naar Industry 4.0
✔ Uniek totaalconcept

Analyse van een machine

Moderniseren van een machinepark gaat al gauw gepaard met grote investeringen in nieuwe machines. Maar dat hoeft niet. Met Robe Automatisering kunt u uw huidige machinepark met lage investeringen laten toetreden tot Industry 4.0. Het begint met een gedegen analyse van uw machine.

Bel 085 - 06 04 781 voor meer info

inzage machinepark
online stroommeting

Klaar voor Industry 4.0

De analyse van een machine is de eerste stap op weg naar Industry 4.0. Wat houdt dit precies in? Het getal 4 verwijst naar de vierde industriële revolutie. Dit is de stap die volgt op Industry 3.0: de digitalisering van de productieprocessen. In fase 4.0 zijn alle systemen met elkaar verbonden en communiceren ze met elkaar.

Industry 4.0 stelt bedrijven in staat efficiënter te produceren, wat resulteert in een sterke verbetering van de concurrentiepositie. Daarbij speelt machine-analyse een belangrijke rol.

Verbeteren begint bij meten

Moderniseren, verzamelen en analyseren van data begint met het meten van productie. Robe Automatisering voegt eenvoudig en tegen lage kosten de benodigde software toe aan uw machines. Om uw machinepark toe te laten treden tot Industry 4.0, doorlopen wij vijf stappen:

  • WebIO plaatsing: installatie van de besturing en de router op uw machine en de verbinding met de server tot stand brengen.
  • Uitlezen data: Om de juiste data te verzamelen, koppelen we bestaande sensoren en signalen aan de besturing van Robe Automatisering. Ook plaatsen we indien nodig nieuwe sensoren, uiteraard alleen in overleg.
  • Online monitoring: u krijgt alle data overzichtelijk in grafieken en graphics in de door u gekozen online vormgeving.
  • Data-analyse: u ontvangt week-, maand- en/of kwartaalrapportage in de vormgeving en met een inhoud die u zelf kiest.
  • Optimalisatie: samen stellen we heldere doelen op, op basis van een grondige analyse van de data.
Vraag ons om advies
Wilt u advies over het verhogen van de productiviteit van uw machinepark, of wilt u een machine -analyse laten uitvoeren door onze specialisten? Neem contact met ons op en bel naar 085 - 06 04 781, stuur een e-mail naar info@robe-automatisering.com, of vul ons contactformulier in.

Ook interessant:
Software machines verbeteren | Machine 4.0 | Machineproductie verhogen

Contactformulier