Onderhoud van een machinepark

Goed onderhoud van het machinepark draagt bij aan een hogere productie en een vermindering van reparatiekosten. Daarbij tilt het een machinepark naar het volgende niveau. Dat betekent niet automatisch grote investeringen. Het betekent wel modernisering, verduurzaming, minder gevolgschade en een hogere productie. Machine-onderhoud is dus echt een noodzakelijk goed. Pak het gestructureerd aan, in de vorm van een onderhoudsplan voor uw machines.

online stroommeting
online stroommeting

Het onderhoudsplan voor machines

Niet zomaar iets doen, maar met een gedegen onderhoudsstrategie en een onderhoudsplan voor machines implementeren: daar begint het mee. Als er enkel wordt gereageerd wanneer het productieproces stil ligt, door bijvoorbeeld een storing, stapelen de ongewenste gevolgen zich al snel op.

Bedrijven kunnen in de planning wel rekening houden met onverwachte reparatiekosten en een verlies aan productie, maar geen enkel bedrijf wil deze gevolgen. Een passende strategie en een gedegen onderhoudsplan voor uw machines biedt uitkomst. Hoewel elk machinepark uniek is en om een ander soort onderhoud vraagt, is er wel een algemene aanpak.

Een moderne manier van onderhoud van een machinepark

Preventief onderhoud als onderdeel van uw onderhoudsstrategie zorgt ervoor dat u weet wanneer u onderhoud aan uw machines moet plegen. Dit gebeurt aan de hand van voorspellingen die gebaseerd zijn op de grote hoeveelheden data die continu worden uitgewisseld. Hier komt het Internet of Things bij kijken. Een moderne onderhoudsstrategie voor uw machinepark is iets waar Robe automatisering u graag bij helpt.

Onderhoud van machines met Industry 4.0

Met Robe Automatisering krijgt u door metingen eenvoudig inzicht in de prestatie van een machine of compleet machinepark. Met andere woorden, op basis van de verkregen data zijn gedegen voorspellingen mogelijk over wanneer een onderdeel toe is aan vervanging.

Hetzelfde geldt ook voor het verhogen van de productiviteit. Want wanneer het onderhoud van machines gereguleerd verloopt, heeft dit een positieve impact op de productiviteit. Geen onverwachte storingen, kosten en stillegging van de productie. Naast een hogere productiviteit is verduurzaming van de productie een ander positief gevolg van een moderne onderhoudsstrategie.

Industry 4.0 voor onderhoud machine

Het onderhoud aan het machinepark moderniseren met Industry 4.0 kan investeringen betekenen. Zo schaffen sommige bedrijven compleet nieuwe machines aan die hierop inspelen. Dit is echter lang niet altijd nodig. Met hulp van Robe Automatisering kunt u het onderhoudsplan van uw machines met een kleine investering optimaliseren en treedt u toe tot Industry 4.0.

Industry 4.0 is een verwijzing naar de vierde industriële revolutie. Een knipoog naar innovatie, omdat Industry 4.0 de volgende stap is in de digitalisering van productieprocessen. Centraal bij dit concept staat de verbinding tussen de machines én de mensen. Alle systemen zijn namelijk met elkaar verbonden en communiceren met elkaar.

Meer informatie over goed onderhoud? Neem contact met ons op!

Wilt u een gedegen onderhoudsplan voor uw machines opstellen? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan of neem direct contact met ons op: bel naar 085 - 06 04 781 of stuur een e-mail naar info@robe-automatisering.com.